søndag 18. oktober 2009

Lampefeber og koffertjakt.


 
Vi var på to loppemarked i går, først et stort ett, så ett lite ett, og det visste seg at det var det minste som skjulte mest skatter. Det var en liten tysk meninghet som holdt til i en sidegate ved bokstadveien.
Det første jeg så da jeg kom inn var en gammel koffert, som jeg har lett etter lenge. Den var stor og fin og det jeg forelsket meg mest i, var den fine navnelapper i skinn som hang på. Den var i fin stand og jeg knep igjen øynene da jeg spurte den gamle mannen hva han skulle ha for den. "Nei," sa han nølende, og tallene ble bare større og større i hodet mitt. Jeg var nesten oppe i tusenlappen da han sa: "Tretti kroner, er det for dyrt?" Jeg måtte stramme hver eneste muskel for å holde meg rolig. (Pust inn, pust ut) Så sa jeg med den roligste stemmen jeg klarte: "Ja, det er vel greit det. Også vil jeg gjerne ha denne lampen her," sa jeg og pekte på en lyseblå arbeidslampe som jeg har lett kjempe lenge etter. Den stod å lyste mot meg. (bokstavelig talt.) Mannen klødde seg litt i skjegget og festet den av bordet og holdt den litt mellom de skrukkete hendene sine, før han sa: "Førti kanskje?" spørrende. Jeg nikket. Jeg nikket så mye at jeg var redd hode mitt skulle falle av. Jeg betalte med småpengene jeg hadde spart til loppemarkedhelg, også la vi lampen inn i kofferten og jeg grep tak i hånden til samboeren min og løp ut derfra, livredd for at den gamle mannen skulle ombestemme seg.Nå er symaskinen min kjempe glad, fordi den ser mye bedre, og jeg er glad for at jeg kan gjemme alle stoffene mine i den nydelige kofferten.

4 kommentarer:

 1. Hei, Fant bloggen din via FrkMayas Loft.
  Så heldig - Både kofferten og lampen var jo kjempefine og knallbillig. Jeg kjenner følelsen av å gjøre et kupp på marked (i siste innlegget på bloggen min kan du se noe jeg fant på Birkelunden markedet :-) Ønsker deg en fin søndag kveld!

  SvarSlett
 2. Hei! Her var det masse fin inspirasjon! Setter meg som følger jeg, og titter innom igjen;)

  SvarSlett
 3. takk for fine kommentarer. jeg er veldig fornøyd med innkjøpet ;) gleder meg allerede til neste helgens loppemarked :)

  SvarSlett

Fordi små ord gjør dagen litt større.