søndag 1. november 2009

Etterlengtet loppemarkedfunn!


"Men hva skal du med den?" "Hva jeg skal med den? Jeg skal ha den i alle hus jeg bor i resten av mitt liv, og smile hver gang jeg ser den..." Jeg snur meg mot mannen med den gule vesten. Det lukter gammel i det vesle innestengte rommet fylt med elektriske gjenstander. Jeg smiler det søteste smilet jeg klarer mens jeg sier: "Hvor mye er det for denne?" alle tenkepauser er uutholdelige. I hodet mitt blir den bare dyrere og dyrere. "Firehundre?" sier han, spørrende. Jeg gisper. "Er det sant?" stotrer jeg. Jeg begynner å le, og ser på samboeren min. Jeg tar den, det er ikke noe tvil, noe annet ville vært for dumt.

"Tenk at jeg tok ut firehundre kroner i minibanken før vi dro, også kostet den akkurat så mye, det må jo være skjebnen..." jeg er helt i hundre. Sjeldent gjør man et slikt kupp på et loppemarked. Vi leier hender hjem mellom frostrøyk og regndråper og han går på internett å finner ut at en mann på finn.no skal ha totusenfemhundre for akkurat samme radioskjenk. Jeg går på tærne gjennom leiligheten og klarer nesten ikke vente til den skal stå i entreen min og lyse godhet.

Foreldra til samboeren min kommer og vi henter skjenken, og jeg må svelge hylene mine så de ikke kommer buldrene ut da jeg møter skjenken min igjen som har stått inne i et kaldt bakrom og ventet på meg. Vi får på en eller annen måte presset den inn i bilen, og det er heller ikke enkelt å  løfte den opp den trange, trange trappen i oppgangen vår. Tredje etasje, og endelig er den hjemme. Hjemme for evig og alltid. Jeg er sikker på at det står gnister ut av øynene mine.

"ÅH, den skurrer!" sier jeg og skrur på alle knappene. Med en antenne skal det bli radio har mannen på loppemarkedet sagt, men jeg er også glad for at jeg har fått to LP spillere med på kjøpet. De lå inne i skapet og ventet på å bli tørket støv av.

For et kupp! Jeg er i himmelen!

Ha en fin søndag.
Hilsen Sanne

3 kommentarer:

 1. Oioioi, så heldig! Skjønner godt du er fornøyd, de der er veldig stilige:D

  Maya

  SvarSlett
 2. Ja, jeg er kjempe fornøyd :) tusen takk :)

  SvarSlett
 3. Åh! Så heldig du er :) Nå har det sikkert blitt enda mer koselig hjemme hos dere.

  SvarSlett

Fordi små ord gjør dagen litt større.